کتاب ماهی سیاه کوچولو، به نویسندگی صمد بهرنگی داستان ماهی کوچکی است که به عشق دیدن دریا و شناختن دنیای پیرامونش را دارد، و به همین علت از خانواده و دوستانش جدا میشود و به این سفر خطرناک میرود. شجاعت و شهامت ماهی سیاه کوچولو در این سفر، موضوع اصلی داستان است. ماهی سیاه کوچولو، صمد بهرنگی برای مدت طولانی نقش بیانیه غیررسمی سازمان چریکهای فدایی خلق ایران را بهعهده داشت.
صمد بهرنگی در دوم تیر سال 1318 در تبریز متولد شد. او تحصیلاتش را در رشتهی زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه تبریز تکمیل کرد. بهرنگی بعد از اتمام تحصیلش شروع به ترجمه و تدریس کرد. او برای تدریس به شهرها و روستاهای اطراف آذربایجان میرفت و در مدارس آنجا به کودکان درس میداد. صمد بهرنگی علاقهی زیادی به حوزهی شعر داشت و چون به زبان آذری و ترکی آذربایجانی هم مسلط بود، اشعار بسیاری از شاعران بزرگ را به آذری و ترکی آذربایجانی ترجمه کرد.
ویکتور فرانکل در کتاب در جستجوی معنا ماجرای دورهای سخت از زندگیاش را روایت میکند که هدفش تنها بازگو کردن خاطرات و یا بیان رنجهای تحمیلی نبوده است، بلکه بیشتر به جهت تحلیل و بررسی مسائل مربوط به روح افرادی است که تجربه این سختی را داشتهاند. نتایج این تحلیلها موجب دستیابی او به دانش لوگوتراپی یا همان معنادرمانی شده است.
ویکتور فرانکل روانپزشک، نویسنده و عصب شناس مشهوری است که در 26 مارس 1905 در وین اتریش بهدنیا آمده است و روش درمانی لوگوتراپی یا معنادرمانی را ابداع کرده. او خانوادهای یهودی داشت که این دلیلی کافی برای زندانی شدن در اردوگاه کار اجباری آشویتس بود. او بعد از تمام کردن تحصیلاتش در دبیرستان، به دانشگاه علوم پزشکی وین رفت و به مطالعهی پزشکی مشغول شد و مدرکش را در رشتهی روانپزشکی و عصب شناسی گرفت. او در آن زمان بیشتر تمرکز خود را روی موضوعاتی مانند افسردگی و خودکشی گذاشته بود. ویکتور فرانکل از دوران دبیرستانش شروع به نوشتن مقالاتی دربارهی روانشناسی و روانپزشکی کرد، و به این کار خود تا زمان دانشجویی ادامه داد.
خرید کتاب انسان در جستجوی معنا
کتاب صد سال تنهایی، مشهورترین و به عقیده بسیاری بهترین رمان در سبک رئالیسم جادویی از گابریل گارسیا مارکز، نویسنده کلمبیایی برندهی جایزه نوبل است. این کتاب در مدتی کوتاه شهرتی جهانی پیدا کرد و به ۲۷ زبان ترجمه شد.
گابریل گارسیا مارکز در شهر آراکاتاکا در کلمبیا به دنیا آمد و هشت سال نخست زندگیاش را با پدربزرگ و مادربزرگ مادریاش گذراند. پدربزرگ و مادربزرگ مارکز، هر دو داستانسرایان فوقالعادهای بودند، اما رویکرد آنها در داستانگویی با یکدیگر بسیار تفاوت داشت. پدربزرگش به مارکز جوان داستانهایی دربارهی تاریخ، جنگ و مزارع موز محلی گفت. از سوی دیگر، مادربزرگ او زنی خرافاتی بود که به شدت به ارواح و جهان ماوراء طبیعی اعتقاد داشت و داستانهایی که برای مارکز تعریف میکرد نیز شامل همین مضامین بود.
کتاب جنایت و مکافات اثر فئودور داستایفسکی نویسنده سرشناس اهل روسیه است. داستایسفکی در این کتاب با تحلیل انگیزههای جوانی که بر حسب اتفاق تبدیل به قاتل شده است و روانکاوری انگیزههای وی به بررسی مسائلی همچون رابطه افراد با درون خویش، جهان پیرامون و خدا میپردازد. اصغر رستگار کتاب جنایت و مکافات را به فارسی ترجمه و موسسه انتشارات نگاه آن را منتشر کرده است.
داستایفسکی در ۱۱ نوامبر ۱۸۲۱ در شهر مسکو و در خانوادهای بسیار مذهبی چشم به جهان گشود. این موضوع باعث شد خود او نیز در طی حیات خود انسانی مذهبی باقی بماند. او در مدرسه آموزشهای نظامی میدید، اما خودش به ادبیات علاقهی بسیاری داشت؛ بنابراین پس از اتمام مدرسه خود را وقف نوشتن کرد. نوشتههای اولیهی داستایوفسکی از او مردی جوان و بسیار پانرژی و در عین حال با روانی بیثبات ترسیم میکنند.
کتاب دنیای سوفی، داستانی جذاب و خواندنی از رمان تاریخ حکمت غرب به قلم یوستاین گاآردر است که تاریخ فلسفه را به زبان ساده برای نوجوانان تشریح میکند. دنیای سوفی را دکتر مهدی سمسار به فارسی برگردانده است.
یوستین گردر و کتاب دنیای سوفی برای اغلب کتابخوانها در دنیا به هم گره خوردهاند، به شکلی که چندین و چند جلد کتاب داستانی و فلسفی دیگر این نویسنده زیر سایهی جذابیت همین کتاب قرار میگیرد. او در داستانهایش به موضوعات فلسفی میپردازد و اغلب آثارش در جهان پرفروش و محبوب هستند. مثلا کتاب دنیای سوفی او به پنجاه و سه زبان دنیا ترجمه و سی میلیون نسخه از آن فقط در یک کشور فروخته شده است.
جیمز کلیر در کتاب عادت های اتمی یک راه ساده و اثبات شده برای ایجاد عادات خوب و شکستن عادات بد معرفی کرده است. اساس این راهکار چنین است: تغییرات کوچک، نتایج قابل توجه دارند.
جیمز کلیر (متولد ۲۲ ژانویهی ۱۹۸۶) نویسنده، وبلاگنویس و سخنران مشهور آمریکایی است. نوشتههای کلیر بر موضوعاتی مانند چگونگی شروع کردن عادتهای خوب (و پایبند ماندن به آنها)، اجتناب از انتخابهای بد، انجام کارهای بیشتر در زمان کمتر و نحوهی ایجاد فرآیندهای بهتر متمرکز است و مهمتر از همه این است که کلیر در مورد چگونگی پیادهسازی این ایدهها در زندگی روزمره مینویسد.
کتاب عادت های اتمی را میتوانید با ترجمهای روان و خواندنی از هادی بهمنی، مطالعه کنید.