کتاب هایی که آذرماه شنیدیم


کتاب صوتی خودت باش دختر کتابی بسیار محبوب و خوانده‌شده از مجموعه‌ی رشد فردی، نوشته‌ی ریچل هالیس، نویسنده و سخنران آمریکایی است. نام اصلی این کتاب «دختر صورتت را بشوی» با عنوان فرعی «دست از باور کردن دروغ‌هایی که راجع‌ به هویتت می‌گویند بردار تا بتوانی تبدیل به کسی بشوی که باید باشی» است. ترجمه‌ی اثر در ایران با نام «خودت باش دختر» هم صورت گرفته و به این نام بیشتر شناخته می‌شود.

ریچل هالیس کتاب صوتی خودت باش دختر را با یک مقدمه و با عبارت «سلام دخترها، سلام» آغاز می‌کند. این مقدمه در اصل، نامه‌ای سرگشاده به تمامی دختران و کسانی است که هالیس آن‌ها را مخاطب خود می‌داند. او از اهدافش در نوشتن این کتاب و انتظاری که مخاطب باید از مطالب آن داشته باشد، می‌گوید. از نظر هالیس، اولین و مهم‌ترین اصل برای شروع تغییراتی که انسان از خود انتظار دارد، یک امر کلیدی و مشخص است: «تو و فقط خود تو مسئول آدمی هستی که می‌شوی و همچنین مسئول میزان شادی و رضایتی که از زندگی داری». گرچه هالیس به نقش مرکزی فرد در سرنوشت خود تاکید دارد اما استراژی پیشنهادی او برای پیشرفت، برای یک شب و یک ماه نیست. مشی او دقیقا آن چیزی است که ما «آهستگی و پیوستگی» می‌خوانیم.

کتاب صوتی خودت باش دختر


کتاب صوتی درمان شوپنهاور اثر اروین د. یالوم، رمانی‌ست که بر اساس دیدگاه‌های روانشناسی و فلسفی نوشته شده و در سال ۲۰۰۵ به انتشار رسیده است. این کتاب روایت زندگی روان‌پزشکی است که به سرطان بدخیم مبتلاست و پس از وقفه‌ا‌ی کوتاه، تصمیم به ادامه‌ی جلسات روان‌درمانی گروهی می‌گیرد تا هراس مرگ را از خود دور کند. در میان این جلسات روان‌درمانی، نظرات آرتور شوپنهاور، فیلسوف بزرگ نیز مطرح می‌شود.

اروین دیوید یالوم که تحت عنوان اروین د. یالوم شناخته می‌شود، متولد ۱۳ ژوئن سال ۱۹۳۱ در واشنگتن دی.سی است. یالوم یک روانپزشک اگزیستانسیال آمریکایی است که در دانشگاه استنفورد استاد ممتاز روان‌پزشکی بوده و همچنین نویسنده‌ی داستان‌های تخیلی و غیرتخیلی است.

یالوم در سال ۱۹۵۶ در بوستون در رشته‌ی پزشکی تحصیل کرد و در سال ۱۹۶۰ در نیویورک از رشته‌ی روان‌پزشکی فارغ‌التحصیل شد. یالوم پس از خدمت سربازی، در سال ۱۹۶۳ استاد دانشگاه استنفورد شد و در همین دانشگاه بود که الگوی روان‌شناسی هستی‌گرا یا اگزیستانسیال را پایه‌گذاری نمود.

کتاب صوتی درمان شوپنهاور


کتاب صوتی مناجات مجموعه‌ای از درددل‌ها، راز و نیازها و دعا و مناجات‌های عباس حسین‌نژاد با خداوند خودش است. او در این مناجات‌ها، به ساده‌ترین شکل ممکن خواسته‌های قلبی خودش را بیان کرده است. درست مثل همان شبانی که در شعر زیبای موسی و شبان اثر مولای رومی، آمده است. که ساده و فارغ از تعارفات معمولی و روزمره مشغول گفت و گو با خدای خودش بود. و همین سادگی نشان دهنده‌ی این است که هر انسانی می‌تواند به راحتی و به همان شکلی که می‌پسندند با خدای خودش گفتگو کند.

کتاب صوتی مناجات


خاویر کرمنت اعتقاد دارد بیشعوری یک بیماری و اعتیاد است، نه بداخلاقی و سوءرفتار؛ بر همین اساس نیز کتابی را تحت عنوان بیشعوری تالیف کرده و به معرفی بیشعوری از زوایای مختلف پرداخته است. درواقع او راهنمای عملی برای شناخت و درمان خطرناک‌ترین بیماری تاریخ بشریت را در اختیار مخاطب قرار داده است.

خاویر کرمنت در کتاب صوتی بیشعوری می‌گوید: احتمالا بارها در جامعه با افرادی برخورد کرده‌اید که برخلاف ظاهر موجه و موقعیت اجتماعی و فرهنگی عالی، آگاهانه به حقوق دیگران تجاوز می‌کنند؛ این افراد به نوعی بیماری به نام بیشعوری دچار هستند. متاسفانه این بیماری در دنیای معاصر به سرعت در حال رشد است. او اعتقاد دارد: بیشعوری حماقت نیست. بیشتر بیشعورها از هوش بالایی برخوردارند و همین هوش و معلومات و گاه موقعیت اجتماعی، آنها را به انسان‌های بیشعور تبدیل می‌کند.

کتاب صوتی بیشعوری


کتاب شوهر آهو خانم نوشته علی محمد افغانی یکی از مهم‌ترین داستان‌های ادبیات معاصر ایران است. این رمان زندگی زنان در اقشار فرودست جامعه را به تصویر کشیده است و با کمک قلمی توانا مخاطبان را به دل زندگی‌هایی می‎‌برد که با رنج و اندوه زندگی دست به گریبانند.

این رمان داستان زندگی آهو خانم، همسرش، سید میران و زنی به نام هما است. آدم‌هایی که در دام جامعه مردسالار گرفتار شده‌اند و نابودی ذره ذره زندگی‌شان را به چشم می‌بینند. این اثر در سال ۱۳۴۰ به عنوان داستان برگزیده سال از سوی انجمن کتاب ایران انتخاب شده است.

شوهر آهو خانم


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *